F.A.Q. ZUPERZOZIAL RAW EARTH COLLECTION Nederlands - Januari 2015

UPDATE Zuperzozial Raw Earth slaagt voor nieuwe zeer strenge Europese REACH test. (lees verder hieronder)

Waarom bewust kiezen voor Zuperzozial Raw Earth?
Deze collectie wordt voor het overgrote deel gemaakt uit plantaardige materialen zoals bamboevezel en mais pulver. Een enorme stap vooruit dus! Het natuurlijke aspect is duidelijk zichtbaar in de producten en de schoonheid zit hem in de kleur- en maat toleranties. Dit maakt elk product uniek en net ietsje anders dan de andere. Waar je overigens in gebruik geen hinder van ondervindt. Een collectie die past in een tijd waarin men bewust kan kiezen voor een verantwoord product.

Waar is Zuperzozial Raw Earth van gemaakt?
Zuperzozial is continu in ontwikkeling en wordt steeds verder verbeterd. Het hoofdbestanddeel is bamboe. De rest is mais. Dit wordt vermalen tot een soort pulver, waarna pigment en een hars worden toegevoegd en onder hitte in een mal geperst. De maïs pulver en organische coating zorgen voor een egaal oppervlak en fijne structuur, de hars zorgt voor functionaliteit en duurzaamheid. Sommige producten bevatten meerdere materialen, zoals een afsluitring op de deksel van een koektrommel. Ook hier gaan wij heel zorgvuldig te werk. Het flexibele materiaal is gemaakt van siliconen dat geen weekmakers bevat, voedselveilig is en het meest milieubewuste in zijn soort is op dit moment.

Is Zuperzozial Raw Earth voedsel-veilig?
Ja, We beschikken over een “EU Food Safe Certificate” (Europa) en “FDA Food Safe Certificate (USA). Ook voor het nieuwe zeer strenge Europese REACH rapport waarin wordt getest op maar liefst 151 “Substances of Very High Concern” (SVHC) zijn wij glansrijk geslaagd.

Het product is niet egaal. Hoort dat?
Ja, Zuperzozial Raw Earth bestaat uit natuurlijke materialen die zich allemaal anders gedragen tijdens de productie. Stippen, witte vlokjes en kleurverschillen op het product horen hierbij. Dat maakt Zuperzozial Raw Earth zo natuurlijk. Het is immers geen plastic!

Waar komen de ingrediënten van Zuperzozial Raw Earth vandaan?
Alle bestanddelen worden in China verbouwd en vervaardigd.

Zijn bamboe en maïs biologisch verbouwd? Bamboe is de snelst groeiende plant op aarde en wordt gekapt na 3 tot 5 jaar. Door deze snelle groei heeft het een minimale impact op de omgeving. Het bamboe wordt gekapt met een officiële kapvergunning van de overheid. Er wordt geen gebruik gemaakt van pesticide. Het bestanddeel maïs wordt op dezelfde manier verbouwd als een voedingsgewas. Er wordt dus beperkt gebruik gemaakt van bestrijdingsmiddelen, maar het is (nog) niet biologisch geteeld. Het bestanddeel maïs is slechts een klein onderdeel van de ingrediënten.

Concurreert Zuperzozial Raw Earth met de wereld voedselproductie?
Ja, maar dit heeft alleen betrekking op het bestanddeel maïs, welke slechts een klein percentage van het product uitmaakt.

Wat voor kleurstoffen worden er gebruikt voor de Zuperzozial Raw Earth collectie?
Zuperzozial maakt gebruik van reguliere voedselveilige kleurstoffen. We beschikken over een “EU Food Safe Certificate” (Europa) en “FDA Food Safe Certificate (USA).

Hoe zijn de arbeidsomstandigheden bij de productie?
Zuperzozial Raw Earth wordt vervaardigd in China. Middels contractueel vastgelegde afspraken garanderen wij dat de productie (vanzelfsprekend) kinderarbeid vrij is en dat de arbeiders onder normale omstandigheden werken en niet in aanraking komen met gevaarlijke of giftige materialen. Wij zijn ook regelmatig zelf in de fabriek aanwezig.

Hoe zit het met de kleurechtheid van het materiaal?
Bij gewoon dagelijks gebruik behoudt elk stuk van de Zuperzozial Raw Earth zijn mooie diepe kleur. Maar bepaalde kleuren, zoals rode en roze tinten kunnen in fel zonlicht na verloop van tijd in kracht afnemen (fletser worden). Wij adviseren daarom de Zuperzozial Raw Earth producten niet langdurig in fel zonlicht te laten staan.

Waarom is Zuperzozial Raw Earth biologisch afbreekbaar?
De hoofdbestanddelen van Zuperzozial Raw Earth zijn plantaardig en kunnen daarom verteren. Wanneer het materiaal in aanraking komt met enzymen zal het na verloop van tijd worden afgebroken. Mais pulver zal snel verdwijnen terwijl het hars er veel langer over doet. Ons SGS-keuringsrapport bevestigt dat Zuperzozial biologisch afbreekbaar is. In sommige landen mogen we zelfs claimen dat ons materiaal 100% biologisch afbreekbaar is.

Hoelang duurt dit afbraakproces?
Bij normaal gebruik zullen de producten niet afbreken. Pas wanneer het in contact komt met bepaalde enzymen (bijvoorbeeld onder de grond) begint de vertering. Afhankelijk van de grootte van het product duurt dit proces gemiddeld 12 tot 24 maanden.

Is Zuperzozial Raw Earth composteerbaar?
De Nederlandse GFT-afvalverwerking is zo ingericht dat organisch afval maar een aantal weken mag composteren. Zuperzozial Raw Earth heeft hier langer de tijd voor nodig en is, net als bijvoorbeeld notendoppen, hierdoor niet composteerbaar. De producten zijn wel biologisch afbreekbaar.

Waar kan ik Zuperzozial Raw Earth voor gebruiken?
De Zuperzozial Raw Earth producten zijn geschikt voor huishoudelijk gebruik en kan men vergeleken met producten gemaakt van keramiek of melamine. Het heeft ook dezelfde sterkte.

Neemt Zuperzozial Raw Earth kleurstof en/of smaakstof aan (zoals kerrie, tomatensoep, koffie)?
De Zuperzozial Raw Earth producten zijn voorzien van een organische coating die kleurstoffen afstoot. Desalniettemin raden wij aan het product direct na gebruik te reinigen van sterke kleur- en smaakstoffen. Als een koffiebeker toch aanslag mocht achterlaten dan verdwijnt dit weer na heet afwassen (vaatwasser).

Er zit wit poeder op mijn Zuperzozial Raw Earth product bij aankoop. Wat nu?
Dit witte poeder is overtollige organische coating en zal na heet afwassen (vaatwasser) vanzelf verdwijnen doordat het dieper in het product trekt. Het vult ook eventuele kleine mes-snedes weer op.

Kan Zuperzozial Raw Earth in de vaatwasser?
De Zuperzozial Raw Earth producten gedragen zich goed in een consumenten vaatwasser. Na verloop van tijd kunnen platte producten, zoals borden iets gaan vervormen. Dit komt door de natuurlijke ingrediënten en heeft geen nadelig effect op het gebruik. Let op: bamboe-houten deksels kunnen niet in de vaatwasser.

Kan Zuperzozial Raw Earth in de magnetron/oven?
Nee, de Zuperzozial Raw Earth producten kunnen niet in de magnetron, oven, stoomoven of gril.

Waarom zit er een label op elk product?
Om Zuperzozial Raw Earth nog milieuvriendelijker te maken kiezen we ervoor om geen verpakkingmateriaal te gebruiken. Alle nodige informatie staat op de onderzijde van elk product en op het label op de voorzijde. Dit label is gemaakt van gerecycled papier.

Hoe is het productlabel te verwijderen?
Voor het label gebruiken wij gerecycled papier met een bio-afbreekbare niet permanente lijm. De combinatie van deze lijm met de organische coating op het product geeft veel tolerantie in de lijmkracht van het label. Meestal is het label er moeiteloos af te halen (zie snijlijn in label en trek in een cirkelbeweging het label eraf), maar soms is dit lastig. Wij adviseren de sticker warm te wrijven alvorens deze te verwijderen. Als dit geen effect heeft dan kunt u spijsolie, zoals olijfolie, te gebruiken om te sticker te verwijderen.

Hoe gedraagt Zuperzozial Raw Earth zich na verloop van tijd?
Door de natuurlijke materialen zit er een tolerantie in de maat. Ook kan een product door de tijd heen heel licht vervormen. Dit heeft geen effect op het gebruik. Borden of kommetjes blijven gewoon stapelbaar en behouden hun kleur. De producten worden in de loop van de tijd eigenlijk alleen maar mooier. Van Zuperzozial servies heeft u dus jarenlang plezier! 

Aanbieding

Nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Gastenboek

  • 14-12-2019 - Pakje goed ontvangen. Dankjewel voor de uitstekende service! Alles was...  lees meer
  • 13-12-2019 - Al meerdere malen op de website besteld. de artikelen worden...  lees meer
  • 07-12-2019 - Fijne website, snel verzonden, goed verpakt.
    Bedankt voor de leuke zakjes...  lees meer
Plaats een bericht
© 2010 - 2019 Dames van de Thee | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel
Deze website maakt gebruik van cookies. Accepteren Meer informatie