Oolong is half gefermenteerd, dit is thee die tussen zwarte en groene thee in zit. Oolong is een traditionele Chinese theesoort en vrij onbekend. Dit terwijl het toch een van de beste theesoorten is die er bestaat.

Groene thee is helemaal niet geoxideerd en zwarte thee is volledig geoxideerd. De oxidatiegraad van oolong thee ligt tussen de 10-75%. De smaak van de minst geoxideerde oolongs neigt naar groene thee met een frisse fleurige citrusachtige smaak. De meest geoxideerde neigen naar zwarte thee en bezitten een smaak van steenvruchten vaak omschreven als geroosterde abrikozen en perziken.

De term "oolong" betekent "zwarte draak" in het Chinees.

Gedroogde "Oolong"-theeblaadjes zijn te herkennen als losse opgerolde (donker)groene bolletjes voor de minst geoxideerde soort en tot een zwart draadachtig voorkomen voor de meest geoxideerde oolongs.

Oolong is een heerlijke begeleider bij een kaasplankje, high tea of lunch.

Sorteer op
  • Dames van de Thee -Milky Oolong
    Dames van de Thee -Milky Oolong

    Dames van de Thee
    Milky Oolong∙ Een bijzondere thee die niet vergelijkbaar is met andere. Oolong is half gefermenteerd, dit is thee die tussen zwarte en groene thee in zit. De Milky Oolong heeft een hele zachte smaak, maar heeft…

    € 10,50

Nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden
© 2010 - 2024 Dames van de Thee | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel